STO HELSEPOLITIKERE BAKERST I KØEN

Nå er det ikke pent å snakke ned om noens kapasitet til å tenke klart, men vi begynner virkelig å lure!

I den ene setningen skriver Helse og omsorgsdepartementet at tobakksbruk er hoved årsak til sykdom og død…..

«Tobacco use is the main preventable source of disease and mortality in Norway, and also the main single cause of social health inequalities. The Norwegian Tobacco Control Act has as its objective to contribute to a tobacco-free society.«

For at de den neste skal ødelegge og gjøre det vanskelig for røykere å slutte ved å forby smaker.

“The Norwegian government is currently working on a new national tobacco control strategy, where the protection of children and young people from the harms of tobacco and nicotine addiction will be a priority. As part of this work, the Norwegian Ministry of Health is proposing to introduce standardised packaging and a flavour ban for e-cigarettes and refill containers, in order to make them less attractive for children and young people. In addition, a minimum size and weight limit for snus is proposed, based on similar legislation in Sweden. This regulation is meant to make snus less accessible for children and young people “

Nikotindampen fra inhalatoren tas opp i munnhulen. Smak av mentol.

I tillegg ønsker de å lage en liste over spesifikke aromaer det er lov å ha i e-juicen også som smaksforsterkere.

“The ban will also apply to separate containers of flavour additives, and equipment and components used in connection with e-cigarettes. The Ministry may in regulations adopt a list of which flavour additives are permissable to use as ingredients in e-cigarettes and refill containers.” 

Vi kan jo rett og slett lure på hvor mye tobakksindustrien og legemiddelprodusenter egentlig bestemmer over den norske stat og hvor mye penger de gir? Skal ikke den norske stat gjøre det de kan for å «redde» norske borgere og hjelpe dem bort fra tobakken?

Vi er selvfølgelig enig i at e-sigaretter ikke er for barna og de unge. Men i Norge praktiseres 18- års aldersgrense. Skal de få bukt på kjøp av mindreårige må de stenge internettet for utlandet. Der er det tross alt ingen lover og regler som gjelder.

Helseministeren vår bør skamme seg!

Kilde: https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/tris/en/search/?trisaction=search.detail&year=2023&num=9003&fbclid=IwAR0u0WEJt5Hijp3myV98OjH_NbKRJdBWpghYNBr5D_X-NFxSOAyHts0os0M

Del artikkelen med andre:

13 kommentarer

 1. Tobakkssmaken vil definitivt gjøre veien tilbake til sigaretter lettere. Smaker som jordbær/vanilje som jeg foretrekker gjør at jeg ikke lenger anser meg som en som røyke. Tobakksmak derimot vil gi både meg selv og omgivelsene ubehaget over vond lukt og faren ved å igjen velge å gå tilbake til sigaretter. Om jeg får karakterisere forslaget gjør jeg gjerne det. Det hele fremstår lite gjennomtenkt og i værste fall er det et knefall for tobakksindustrien. Sørgelig

 2. Eneste grunnen til at dette lovforslaget eksisterer er nødt til å være profitt og fortsatte skatteinntekter på tobakksvarer. Sjansen for at tidligere røykere går tilbake til tobakken blir temmelig sikkert forhøyet. Mer røykere er mer skatteinntekter til staten. Husk at korrupsjon lukter verre enn tobakk. Hvordan er dette korrupsjon? Mer inntekt i form av skatter og avgifter på kostnad av det norske folks helse.

 3. Jeg tente på min siste sigarett 15 mai 2021, og har ikke røyka en eneste røyk etter jeg kjøpte vape juice og maskin. Forskjellige smaker på juice, startet på 20 mg nikotin og etter 4-5 puff var jeg fornøyd. Nå er jeg nede i 4mg og har en tank(3ml) i ca 2,5 dager.Dette hadde jeg IKKE klart om d kun fantes med tobakk smak. Så jeg håper på det sterkeste at ikke dette idiotiske forslaget går igjennom. Nå må politikere Slutte å tenke på seg selv og sine nermeste, HELLER Tenke på FOLKET og la de ha mulighet til å bestemme selv. Ærlig talt, Voksne mennesker kan tenke selv. Jeg sluttet med nettopp tobakk selv pga kols. Og det er utenkelig å gå tilbake til en smak Jeg IKKE ØNSKER!!! Dette forslaget STINKER DET AV
  Mvh Fornøyd vaper♻️🙏😃😃

 4. Når det er tobakken man vil slippe unna, men bare tobakkssmaker blir tillatt? Da begynner man med tobakk igjen fordi ejuicen bare ligner litt på tobakk. Og smaker dårlig for de fleste. Det orker man ikke, craving for «ordentlig røyk» forsvinner ikke når man smaker «nestenrøyk».

 5. Her virker det som om staten lar seg kjøpe av tobakksindustrien som tydelig tapere penger på at stadig flere bruker damp med gode smaker som et hjelpemiddel for å slutte med røyk.
  Dette er jo å be om at folk skal tilbake til tobakksmak som igjen gjør veien tilbake til sigaretter kort.
  Må være det minst gjennomtenkte forslaget noen gang.
  «kjære» politikere, bruk huet for en gangs skyld nå, og ikke tenk med det dere sitter på..
  Mvh endelig røykfri og fornøyd damper

 6. Damper nesten bare menthol og fruktsmak, og jeg orker ikke smaken av kunstig tobakk.

  Men jeg elsker smaken av snus og vanlig tobakk, så om e-juice blir strengere regulert enn tobakk, like dyrt som tobakk og smaker som utvannet tobakksaroma så går jeg nok tilbake til snusen, som gir bedre nikotinoppkevelse men dårligere tannhelse.

 7. Dette er jo helt på jordet. Om noen smak burde bort er det jo nettopp tobakksmaken. Hvem er det som lager alle disse dustete forslagene? Det må visst ha vist seg til slutt at avgiftsinntektene fra tobakksrøyking langt overgikk helseutgiftene… Har ikke Norge råd til at folk slutter? Er dette et forsøk på å «be» folk om å gå tilbake til vanlig røyking igjen? Hvorfor skal alt som ikke er funnet på av regjeringsmedlemmer stanses eller begrenses? Resten av verden ler av oss på ganske mange områder…

 8. Røykte 20 om dagen fra jeg var 12-13 år. Da jeg var 45 i 2014 var jeg fattig attførings Nav’er i Oslo. Hadde røyka i over 30 år. Jeg var glad i røyken. Altfor glad til å tenke på å slutte. Byen flommet over av smuglersigaretter til 50 kr pakka. Så ble det plutselig tørke etter flere år. Kjøpe på Rimi til 100 kr pakka var uaktuelt. Hadde hørt om e-sigaretter. Bestilte nikotindamp og utstyr fra England. Alitta tvert med tobakk. E-sigarettene kunne dekke nikotinsug, kosen og suttebehovet. Noe nicorette-produkter aldri kan erstatte. Det handøer ikke så mye om nikotinen som det å ha noe å kose seg med.
  Kunne ikke gå opp ei trapp uten å puste å pese. 0 kondisjon. Røykhoste. Etter en stund på e-sigaretter og tur med bikkja fikk jeg lungehelsa tilbake. Smak og luktesans. Kom i toppform etterhvert. Fikk helsa tilbake. Prøvde med med vanlige sigaretter et par ganger siden og det smakte så dritt. Klarer ikke emgang røyklukt lenger. Det er helt fryktelig å bli henvist til «røykerom» på steder som sykehus. Det stinker så dritt!
  Smaken på e-sig er så viktig. Hater tobakk. Og tobakksmak fra dampevæske smaker ikke tobakk eller røyk. Er helt urelevant å ha «tobakk»smak på e-sig som erstatning for røyk.
  Men viktog er det å få legalisert nikotin og alt sammen her til lands slik at man er trygg på hva man kjøper. Ingen garanti for at utenlandsk nikotin med» iso-sertifkater» osv er det som loves. Dem som står bak nettbutikkene kal være mafia for alt vi vet. Vi MÅ få trygg nikotin kjøpt i norge til vettige priser.

 9. Hvorfor er det greit at «Nicorette» har MER nicotine I sine «slutt å røyke-produkter» enn jeg har i min e-røyk? Fordi det har smak av MENTHOL..?? Og tenk da på alle de røykerne som har røykt nettopp menthol-sigaretter opp igjennom. Jeg vil i beste fall kalle dette et halvhjertet forsøk på å hjelpe norske røykere med av avvenningen, da så mange vil assosiere hvert eneste trekk av denne, med den sigaretten de forsøker å kutte ut. Så ofte ender det opp med enten/eller..; enten tjener staten gode penger på disse «avvenningsproduktene», eller så går folk tilbake til sigaretten, og fortsetter å legge penger i statskassa, samtidig som de får dårligere helse.

  Med alternative smaker til e-røyken, som frukt, bær, sjokolade osv. blir ikke dette engang en problemstilling. Bortsett fra for statskassa da selvfølgelig, som vil tape penger på å la folk få dampe en god smak som de assosierer med f.eks godteri, istedenfor de gamle sigarettene. Og som attpåtil er SÅ mye sunnere for både helsen og omgivelsene. For når sant skal sies så vil ikke engang den største anti røykeren klage på lukten av deilig sjokolade.. og siden det kun er damp som kommer ut så er det heller ingen fare for passiv røyking.

  Jeg mener at e-juice MED alternative smaker er vinn/vinn for ALLE! .. Bortsett fra den norske statskassen.. Og de betaler vi vel strengt tatt nok til uansett??

  La oss «dampere», som engang var røykere, få beholde det lille vi har av e-røyk produkter i Norge! UTEN flere restriksjoner..

 10. Hvorfor gjelder ikke et slikt forslag også vin/alkohol ? En smak og ferdig med det. Alkohol er ikke bra for barn det heller.

 11. Dette forslaget er så krystallklart selvmotsigende og imot all logikk og sunn fornuft at jeg har vanskelig for å finne ord for å beskrive det.
  ALLE forstår at de såkalte «helsemyndighetene» her taler med «to tunger».
  INGEN er SÅ til de grader dumme eller «inkompetente».
  Det står sørgelig til med det såkalte «demokratiet» i Norge når det ikke engang er et krav til politiske beslutninger at de er logisk holdbare..
  «Vi sier at vi forsøker å begrense det norske folks avhengighet av tobakk – så derfor vil vi fjerne alle alternativer og dømme alle nikotinbrukere til å KUN bruke midler som smaker og lukter tobakk..»
  Hva slags «resonnement» er det..!?
  Noen må prøve å få gransket de som er involvert i denne beslutningsprosessen nærmere, for det er helt åpenbart at ett eller flere ledd i denne kjeden mottar penger, tjenester eller andre fordeler under bordet.
  Siden FORNUFT åpenbart IKKE er en faktor i dette forslaget, er eneste sannsynlige forklaring selvfølgelig KORRUPSJON.

  QUI BONO..?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *